25 Ekim 2011 Salı

O Kadın

Tek bir hedef gösterse de o kadın diye, aslında ortada bir de adam var o kadınların kahramanı. Üç kadın ve bir adamın gözyaşları var burada. Başrollerinde Erol Günaydın, Selin Demiratar, Tardu Flordun, Burak Hakkı, Nefise Karatay, Kamil Güler gibi özel isimler var. Güzelliğine doyum olmayan Nefise Hanım’ın payı büyük bu filmi izlememde.
Aşk’ı anlatıyor ya da kavuşamamayı anlatıyor desem anlarsınız herhalde gözyaşlarının sebeplerini. Bir de filmi Sezen Aksu klibi gibi sunmuşlar ki duygulanmamak elde değil. Filmin tamamı neredeyse bu canlandırmalarla dolu, yani yaşarken yazılan bir kitap, “o kadın”.

Filmin sıkıcı yanı canlandırmaların ya da yaşamaların uzun sürüyor olması bence, Nefise Hanım’ı görme olasılığınızı düşürüyor bu sahneler. Şamata bir yana ama sahnelerin uzun sürmesi bıkıtıyor bazen. Tek olumlu kılan sahnelerin çok güzel ve sanatsal çekilmiş olması. Oradaki incelikleri görmek adına izlenebilir diyorum. Sırf sanatçılık adına izlenebilir.

Filmden alıntılar:
-               “Acını seçmekte özgürsün”
-              “Kelimeler en başarılı oldukları zaman da bile aciz kalan sembollerdir. Soruya gerek yok cevaba da, dil yetmez anlatmaya”





25.10.2011



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder